Workshops & presentaties

Denk je wel eens “ik zou graag wat willen leren, maar ik heb geen zin in om daar jaren voor uit te trekken”? Ben je vooral geïnteresseerd in de vertaling van de theorie naar de praktijk?
Kennis delen, mensen ontmoeten en van gedachte wisselen, daar word ik blij van en daarom geef ik zo nu en dan een presentatie en/of demonstratie. En, op verzoek geef ik ook workshops, waarin je meerdere technieken leert waarmee je zelf je paard kunt ondersteunen.

Workshops

Workshops paard_paard ontspannenOver tijd hebben verschillende mensen mij gevraagd of ik hun wat wilde leren. Ze hadden niet de tijd om ver te reizen en dagen lang te investeren. Het ging ze niet om het behalen van een certificaat, maar om hands-on technieken om hun eigen paard(en) te ondersteunen. Dit was zo leuk dat ik er inmiddels twee workshops van heb gemaakt en het ook graag hier onder de aandacht breng als mogelijkheid. Naast een beetje theorie, bespreken we het paard en nemen we technieken door die effectief zijn om je paard te helpen met het loslaten van spanning. Specifieke kennis is hiervoor niet nodig, wel is het handig als je het lichamelijk volhoudt om een paar uur te staan.
De groepsgrootte hou ik expres klein (2 tot 4), zodat er optimaal aandacht is voor iedereen. Hierdoor is het ook mogelijk om specifieke wensen in te passen. Lijkt dit je wat? Bel me dan even of stuur me een berichtje voor meer informatie. T: 06-20 190 913 | E: info@masjafick.nl

En omdat er inmiddels ook interesse ontstaat voor het werken met de reacties van het paard op zachte aanraking, is ook hieruit een workshop ontstaan.

Agenda 2020 | Workshops

Specifiek voor hulpverleners en coaches die met paarden (willen) coachen staan de volgende data in de agenda:

FEBRUARI
20: De reactie van het paard op zachte aanraking – NHL Stenden Hogeschool, Paard & Hulpverlening, Haule.

MAART
7: De reactie van het paard op zachte aanraking – Haule (Friesland), De vrije teugel. Meer info klik hier.
14: De reactie van het paard op zachte aanraking – Lunteren (Gelderland), HartenPaard. Meer info klik hier.
21: De reactie van het paard op zachte aanraking – Chaam (Noord Brabant), Uppruna. Meer info klik hier.

Kinderen

Ook kinderen leg ik graag uit hoe een pony communiceert, wat zij kunnen doen om wat terug te doen voor de pony en hun contact te verdiepen. Het is echt leuk om te zien hoe snel kinderen de technieken oppakken. Het is geschikt voor kinderen vanaf ca. zes jaar. Belangrijk is wel dat de pony dan niet te groot is.
Het kan kinderen ook helpen bij hun eigen ontwikkeling, vooral kinderen die het lastig vinden om verbinding te maken, die verlegen zijn, ADHD hebben etc. De mooiste feedback tot nu toe gaf een meisje met ADHD. Zij merkte na een sessie enthousiast op “Oh, dit was fijn, mijn hoofd werd helemaal stil”. Daar doe ik het voor! 🙂

Presentaties

Presentaties anatomie paardVoordat ik überhaupt besloot om te starten met een opleiding om te komen waar ik nu sta, werd er tijdens een introductieles een schouderblad van een paard omhoog gehouden en werden alle kanten, vlakken, richels, uitsteeksels en gaatjes keurig in het Latijns benoemd. Ik weet nog heel goed dat ik toen dacht “h’mm, is dit nou interessant?” en “ohhh, dat Latijns ga ik toch nóóit leren?!”
Inmiddels ben ik heel wat jaren en opleidingen verder en als je al een beetje hebt rond geklikt hier op de website, dan is wel duidelijk dat ik het toch interessanter vond dan oorspronkelijk gedacht.

Presentaties biomechanica paardNou kan ik me goed voorstellen dat je denkt “yep, ik wil ook wel graag wat leren, maar ik heb geen zin om daar jaren voor uit te trekken en die Latijnse namen boeien me al helemaal niet”. Precies!!
En daarom heb ik een presentatie gemaakt met de belangrijkste inzichten uit de anatomie (hoe is het paard gebouwd) en biomechanica (hoe beweegt het paard). Het uitgangspunt bij de keuze van de inhoud was dat het praktisch en toepasbaar moet zijn. Immers, dan heb je er ook daadwerkelijk wat aan in de praktijk. En nee, het gaat niet alleen over het skelet, maar ook over spieren, zenuwstelsel, hormoonstelsel, organen, gebit, de natuurlijke scheefheid van het paard etc.

Uiteraard zorg ik ervoor dat het begrijpelijk wordt gepresenteerd en is er ruime gelegenheid om vragen te stellen.

Demonstraties

Demonstratie paard Masterson MethodeIk maak gebruik van verschillende behandeltechnieken, die heel mooi – en logisch – op elkaar aansluiten. Waar ik echt blij van word, is het werken met de signalen van het paard. Ik realiseer me dat dit voor velen op zijn minst nieuw is en mogelijk ook een beetje vaag klinkt. Maar het is echt gaaf en werkt super goed. Deze manier van behandelen vraagt een actieve deelname van het paard aan de behandeling. En als het paard dat door krijgt en de eigenaar weet waarop te letten, dan ziet de eigenaar vaak reacties tijdens een behandeling, die men herkent van de omgang en het trainen. En dat levert regelmatig hele mooie inzichten op.

Ben je benieuwd geworden? Ik kom graag op locatie laten zien hoe ik werk, uiteraard voorafgegaan door een inleiding. En indien gewenst leer ik je/jullie ook een techniek om zelf met je paard mee aan de slag te gaan.

Presentatie paard behandelenHeb je interesse, wil je meer weten? Of heb je een specifieke wens? In overleg is veel mogelijk! Dus, neem even contact op.

T: 06-20 190 913 (bellen/voicemail, WhatsApp, sms)
E: info@masjafick.nl
Facebook (messenger)