Workshops & Presentaties èn…Masterson Instructeur

Denk je wel eens "ik zou graag willen leren hoe ik mijn paard fysiek kan ondersteunen en daarmee direct in de praktijk aan de slag gaan?" Overweeg dan eens één van onderstaande workshops!

Kennis delen, mensen ontmoeten en samen van gedachte wisselen, daar kan ik echt van genieten. Daarom geef ik regelmatig presentaties, demonstraties en workshops, en namens Masterson het "Masterson Method© Weekend Seminar".

Workshop "De reactie van het paard op zachte aanraking"

Workshop_Reactie paard zachte aanrakingPaarden reageren middels lichaamstaal op zachte aanraking. Als je weet waarop je moet letten en hoe je de reacties kunt gebruiken, stelt dit jou in staat om opgebouwde spanning in het paardenlichaam te vinden en op te lossen Het paard ontspant niet alleen, zijn vertrouwen in jou groeit ook. Het voelt namelijk veilig om bij jou te ontspannen. Doordat bewegingsbeperkende spanning wordt opgelost, kun je je eigen paarden hiermee helpen lichamelijk fit te blijven.

Maar het gaat verder. Met deze manier van aanraken maak je bewust contact met het paard. Het maakt het verbinden (met het paard) eenvoudiger, creëert bewuste aanwezigheid en verbetert het zelfbewustzijn. En zodoende kun je dit ook heel goed inzetten tijdens het begeleiden van coachees.

Oftewel, dit is van meerwaarde voor jou zowel als paardeneigenaar èn als coach!

Graag leg ik uit en laat je zien hoe een paard reageert op aanraking en hoe dit jou in staat stelt opgebouwde spanning te vinden en het paard te helpen deze los te laten. Om het je daarna zelf te laten ervaren. Tijdens de workshop leer je meerdere technieken, die werken met dit principe.

Agenda 2022

De workshops zijn interessant voor zowel paardeneigenaren als hulpverleners & coaches die met paarden (willen) coachen. Praktische informatie over de tijden, kosten en het aanmeldformulier vind je op de pagina "Aanmelden workshop".

♦ NOG EVEN GEDULD
Nieuwe data voor september volgen snel...
Natuurlijk kun je me ook een berichtje sturen, dan hou ik je op de hoogte!

Mocht je niet willen wachten, neem dan contact op met Parzival Paard & Coaching in Ginnum (Fr.), want op 29 mei geef ik daar de workshop als onderdeel van het Cursusweekend Paard & Welzijn. En het is mogelijk om alleen die dag te volgen.

Heb je interesse? Heeft een andere locatie dan vermeld je voorkeur of staat er geen datum bij die past in jouw agenda? Stuur me dan een berichtje.

Masterson Method© Weekend Seminar

Masterson Method Weekend Seminar NederlandHet Masterson Method Weekend Seminar is een heel praktisch weekend, waarin de basistechnieken van de Masterson Method worden uitgelegd en intensief geoefend. De technieken omvatten het hele paard.
Het weekend vormt de eerste stap van de opleiding tot Masterson Method Certified Practitioner, als je verder wilt. Maar, het weekend alleen geeft je ook echt voldoende handvatten om je eigen paard lichamelijk goed te ondersteunen.

Agenda 2022

Het inschrijven gaat via de website van The Masterson Method© in Amerika. De linkjes hieronder leiden daarom ook naar die website. Kom je er via de Amerikaanse website niet uit, neem dan even contact met me op.

♦ MEI
14 & 15: Den Burg (Texel)
Meer informatie & aanmelden via de website van The Masterson Method®.

♦ AUGUSTUS
20 & 21: Bedum (Groningen)
Meer informatie & aanmelden via de website van The Masterson Method®.

♦ OKTOBER
15 & 16: Ouwerkerk (Zeeland)
Meer informatie & aanmelden via de website van The Masterson Method®.

Kinderen

Workshops paard_paard ontspannenOok kinderen leg ik graag uit hoe een pony communiceert, wat zij kunnen doen om iets terug te doen voor de pony en hun contact te verdiepen. Het is echt leuk om te zien hoe snel kinderen de technieken oppakken. Het is geschikt voor kinderen vanaf ca. zes jaar. Belangrijk is wel dat de pony dan niet te groot is.
Het kan kinderen ook helpen bij hun eigen ontwikkeling, vooral kinderen die het lastig vinden om contact te maken, die verlegen zijn, ADHD hebben etc. De mooiste feedback tot nu toe gaf een meisje met ADHD. Zij merkte na een sessie enthousiast op "Oh, dit was fijn, mijn hoofd werd helemaal stil". Daar doe ik het voor! 🙂

Presentaties

Presentaties anatomie paardVoordat ik überhaupt besloot om te starten met een opleiding om te komen waar ik nu sta, werd er tijdens een introductieles een schouderblad van een paard omhoog gehouden en werden alle kanten, vlakken, richels, uitsteeksels en gaatjes keurig in het Latijns benoemd. Ik weet nog heel goed dat ik toen dacht "h’mm, is dit nou interessant?" en "ohhh, dat Latijns ga ik toch nóóit leren?!"
Inmiddels ben ik heel wat jaren en opleidingen verder en als je al een beetje hebt rond geklikt hier op de website, dan is wel duidelijk dat ik het toch interessanter vond dan oorspronkelijk gedacht.

Nou kan ik me goed voorstellen dat je denkt "yep, ik wil ook wel graag wat leren, maar ik heb geen zin om daar jaren voor uit te trekken en die Latijnse namen boeien me al helemaal niet". Precies!!
En daarom heb ik een presentatie gemaakt met de belangrijkste inzichten uit de anatomie (hoe is het paard gebouwd) en biomechanica (hoe beweegt het paard). Het uitgangspunt bij de keuze van de inhoud is dat het praktisch en toepasbaar moet zijn. Immers, dan heb je er ook daadwerkelijk wat aan in de praktijk. En nee, het gaat niet alleen over het skelet, maar ook over spieren, zenuwstelsel, hormoonstelsel, organen, gebit, de natuurlijke scheefheid van het paard etc.

Uiteraard zorg ik ervoor dat het begrijpelijk wordt gepresenteerd en er gelegenheid is om vragen te stellen.

Demonstraties

Demonstratie paard Masterson MethodeIk maak gebruik van verschillende behandeltechnieken, die heel mooi - en logisch - op elkaar aansluiten. Waar ik echt blij van word, is het werken met de reacties van het paard. Ik realiseer me dat dit voor velen op zijn minst nieuw is en mogelijk ook een beetje vaag klinkt. Maar het is echt gaaf en werkt super goed. Deze manier van behandelen vraagt een actieve deelname van het paard aan de behandeling. En als het paard dat door krijgt en de eigenaar weet waarop te letten, dan ziet de eigenaar vaak reacties tijdens een behandeling, die men herkent van de omgang en het trainen. En dat levert regelmatig hele mooie inzichten op.

Ben je benieuwd geworden? Ik kom graag op locatie laten zien hoe ik werk, uiteraard voorafgegaan door een inleiding. En indien gewenst leer ik je/jullie ook een techniek om zelf met je paard mee aan de slag te gaan.

Presentatie paard behandelenHeb je interesse?


Wil je meer weten of heb je een specifieke wens? In overleg is veel mogelijk! Dus, neem even contact op.

T: 06-20 190 913 (bellen/voicemail, WhatsApp, sms)
E: info@masjafick.nl
Facebook (messenger)