Workshops, Presentaties èn…Masterson Instructeur

Denk je wel eens "ik zou graag willen leren hoe ik mijn paard fysiek kan ondersteunen en daarmee direct in de praktijk aan de slag gaan?" Overweeg dan eens één van de onderstaande workshops!

Kennis delen, mensen ontmoeten en samen van gedachte wisselen, daar kan ik echt van genieten. Daarom geef ik regelmatig workshops, presentaties, demonstraties en voor Masterson het "Masterson Method® Weekend Seminar".

Workshop "Ontspanning & Vertrouwen m.b.v. zachte aanraking"

Workshop_Reactie paard zachte aanrakingPaarden reageren middels lichaamstaal op zachte aanraking. Als je weet waarop je moet letten en hoe je de reacties kunt gebruiken, stelt dit jou in staat om opgebouwde spanning in het paardenlichaam te vinden en op te lossen. Hiermee kun je je eigen paard(en) fysiek ondersteunen.

Maar het gaat verder. Met deze manier van aanraken maak je bewust contact met het paard. Het maakt het verbinden (met het paard) eenvoudiger, creëert bewuste aanwezigheid en verbetert het zelfbewustzijn.
Voor het paard geldt, doordat je op zijn signalen reageert creëer je een veilige situatie, waardoor hij beter kan ontspannen.

De workshop is van meerwaarde voor jou zowel als paardeneigenaar, -trainer èn als -coach!

Graag leg ik uit en laat je zien hoe een paard reageert op aanraking en hoe dit jou in staat stelt opgebouwde spanning te vinden en het paard te helpen deze los te laten. Om het je daarna zelf te laten ervaren. Tijdens de workshop leer je meerdere technieken die werken met dit principe.

Agenda 2024

Praktische informatie over de tijden, kosten en het aanmeldformulier vind je op de pagina "Aanmelden workshop".

...een datum moet nog gepland worden maar ik reis zeker weer af naar:
Haule (Friesland) - Hulpverleningspraktijk "De vrije teugel"
Meer informatie & aanmelden.

Natuurlijk kunnen we ook bij jou op stal een workshop plannen. Wat er nodig is, zijn: 6 geïnteresseerden, 3 pony's of paarden en een ruimte waar we overdekt kunnen werken voor als het regent. Spreekt dit je/jullie aan? Neem dan contact met me op!

Feedback van deelnemers

De workshop is eind 2019 spontaan ontstaan naar aanleiding van de reacties op een post in een Facebook groep. De eerste workshop gaf ik begin 2020 en sindsdien blijven mensen zich aanmelden en iedere keer is de feedback aan het einde van de dag positief. Hieronder wat zoal opgemerkt wordt:

Masterson Method® Weekend Seminar

Masterson Method Weekend Seminar NederlandHet Masterson Method Weekend Seminar is een heel praktisch weekend, waarin de basistechnieken van de Masterson Method worden uitgelegd en intensief geoefend. De technieken omvatten het hele paard.
Het weekend vormt de eerste stap van de opleiding tot Masterson Method Certified Practitioner. Maar, het weekend alleen geeft je ook echt een hele hoop technieken om je eigen paard lichamelijk goed te ondersteunen.

Agenda Weekend Seminars 2024

Het inschrijven gaat via de website van The Masterson Method® in Amerika. De linkjes hieronder leiden daarom ook naar die website.
Kom je er via de Amerikaanse website niet uit, neem dan even contact met me op.

♦  JUNI
1-2, Uddel (Gelderland)

♦  JULI 2024
6-7, Bedum (Groningen)

♦  SEPTEMBER 2024
21-22, Ouwerkerk (Zeeland)

Nadat je het weekend seminar hebt gevolgd, kun je door met de "Advanced 5-Day Course". Meer informatie hierover vind je op onze Nederlandse website Masterson Method/gevorderde 5-daagse cursus.

Presentatie, demonstratie èn zelf ervaren

Demonstratie paard Masterson MethodeDit is een opzet die zich uitstekend leent voor een gezellige avond (ochtend of middag) bij de vereniging of op stal. Tijdens een informatief half uurtje, onder het genot van een kop koffie of thee, geef ik een korte presentatie en uitleg over de principes van de Masterson Method.

Vervolgens is de praktijk aan de beurt, want ik kan het leuk vertellen, het zelf ervaren met je eigen paard is zóveel leuker. Ik leg met behulp van een paard de technieken uit. Vervolgens pakken we de paarden en gaan we in groepjes van twee personen met een paard aan de gang. Binnen no time is de hiervoor gereserveerde tijd van vijf kwartier voorbij, waarna we de technieken afronden en de paarden wegzetten. Uiteraard sluiten we gezamenlijk af, met een aantal laatste opmerkingen, het beantwoorden van vragen en natuurlijk een lekker biertje of glas cola.

Afhankelijk van de locatie en beschikbare ruimte bepalen we vooraf het aantal paarden dat maximaal mee kan doen. Het kan zijn dat er meer mensen mee willen doen dan dat er ruimte voor de paarden is. Dan maken we de groepjes iets groter en/of kunnen er mensen als toeschouwer meekijken.

Presentatie paard behandelenHeb je interesse?


Wil je meer weten of heb je een specifieke wens? Neem contact met me op:

T: 06-20 190 913 (bellen/voicemail, WhatsApp, sms)
E: info@masjafick.nl
Facebook (messenger)