Paarden en aardstralen

Een titel waarvan je mogelijk denkt: “Huh?”

Ja, paarden kunnen echt ziek worden van aardstralen! Behandelingen van dierenarts en anderen slaan niet goed aan en je komt van de regen in de drup.

En nee, dit is niet wetenschappelijk onderbouwd. Het is gebaseerd op zowel mijn eigen ervaring als die van meerdere klanten. Dus ik zou zeggen “je kunt het maar weten, doe er je voordeel mee”!

Wat zijn aardstralen?

Paard en aardstralenOndergronds bevinden zich – net zoals bovengronds – waterstromen. Ook wel wateraders genoemd. De wrijving van het stromende water met de grond creëert elektromagnetische straling en die komt naar boven als aardstraling.

Als je googelt naar de betekenis van “straling” lees je o.a.: straling is een verzamelnaam voor een groot aantal natuurkundige verschijnselen die alle berusten op het uitzenden van energie door een bron, in de vorm van elektromagnetische trillingen met verschillende golflengtes (frequenties).

Alles is energie

Alles op aarde is opgebouwd uit hele kleine deeltjes, die atomen worden genoemd.

Een atoom bestaat uit een hele kleine, positief geladen kern. In de kern zitten positief geladen protonen en neutrale neutronen. Om deze kern heen zweeft een wolk elektronen die negatief geladen zijn. Elk atoom kun je je voorstellen als een mini-zonnestelsel. De kern van het atoom is dan de zon en daar omheen draaien planeten. Met de komst van deze kwantumfysica is duidelijk geworden dat atomen bestaan uit zowel deeltjes (0,00000..1%) als golven (99,99999..%). Deze golven zijn in beweging en alles dat in beweging is, is energie. En omdat ieder atoom zijn eigen samenstelling heeft, heeft ook ieder atoom zijn eigen energie en dus frequentie.

Atomen vormen moleculen. Een voorbeeld hiervan is één zuurstofatoom dat samen met twee waterstofatomen een watermolecuul vormt.
En zo vormen verschillende samenstellingen van atomen alles wat we hier op aarde tegenkomen. Dus ook bijvoorbeeld onze cellen, organen en ons lichaam (en dat van onze paarden).

Een lever is anders van bouw / materie dan bijvoorbeeld een maag of een hart. Logisch dus dat ook de energetische frequentie van een lever anders is dan die van een maag of hart. Deze frequenties zijn overigens te meten met behulp van bijvoorbeeld een Lecher Antenne. Dat is een ander onderwerp, maar mogelijk wel interessant voor deze of gene om te weten.

Hoe kan straling invloed hebben

Alles is energie. En energie is trilling.
De wrijving van het ondergrondse water langs de grond levert elektromagnetische straling op. En zo kun je je voorstellen dat een aardstraal een trilling aan het aardoppervlak veroorzaakt, die door je heen gaat als je daar op gaat staan of liggen. En je kunt je waarschijnlijk ook voorstellen dat als je maar lang genoeg in dat stralingsveld bent, de trilling van dit veld effect kan hebben op de trilling van (een deel) van je lichaam. En dat, wanneer dit lang genoeg duurt, (een deel) van je lichaam gestoord (uit zijn trilling) raakt. En dit is het punt waar de problemen gaan ontstaan.

Gevoeligheid voor straling

Gevoeligheid voor straling is individueel. Er zijn mensen die helemaal niet gevoelig (lijken te) zijn voor straling of het nou aardstraling is of die van bijvoorbeeld de wifi. Maar er zijn ook mensen die er helemaal door uit het lood worden geslagen. Heel moe worden, slecht slapen, last hebben van migraine, misselijk zijn, ziek worden…

Met name ’s nachts is de invloed van straling groot. Iemand maakte een mooie vergelijking met een batterij. Overdag zijn we actief en bezig. ’s Nachts slapen we en laden we de batterij weer op. Worden we dan belast door straling, dan laden we niet goed op en wordt de dag heel zwaar.

Paarden staan veel dichter bij de natuur dan wij mensen. Zij zijn veel gevoeliger. Niet zo gek dus dat paarden – en veel andere dieren – veel heftiger op straling reageren dan de meeste mensen.

Effect van aardstralen op paarden

En nu wordt mijn verhaal persoonlijk. We wonen thuis in een waterrijk gebied. En ook een aardstralingsrijk gebied. Het is inmiddels duidelijk dat de straling niet een statisch gegeven is. Er liep een flinke aardstraal onder mijn huis. De stal was toen vrij. Vijf jaar later bleek er ook staling in de stal te zijn. Blijkbaar ontstaat er soms een nieuwe ondergrondse waterstroom of verlegd die soms zijn loop, waardoor er ergens straling kan ontstaan, waar die eerder niet was.

Twee paarden, een pony en een geit hebben in en rondom de stal hun plek. De paarden staan overdag ergens anders, de pony en geit hebben daar aangrenzend 24 uur per dag hun plekje.
Nu moet het gezegd worden dat de pony gevoelig is voor hoefbevangenheid…je raadt het al, zij werd hoefbevangen. Eén paard werd moe en begon met headshaken. Het andere paard reageerde juist heel gestresst. Aan de geit heb ik niks specifieks gemerkt. De aardstralen zijn geneutraliseerd en alle klachten verdwenen.

Ook bij een aantal klanten heb ik headshaken, stress, slechte vruchtbaarheid, lage weerstand en hoefbevangenheid voorbij zien komen als uitingen van het lichaam op de aanwezige aardstralen.

Doordat de straling de oorzaak was, reageerden de dieren niet (langdurig) goed op behandelingen of medicijnen.

Verdacht op aardstralen. Wat te doen?

Er zijn mensen die kunnen meten of zich aardstraling in huis of stal bevind en hoe de aardstralen precies lopen. Er zijn veel verschillende manieren waarop deze vervolgens weggeleid of geneutraliseerd kunnen worden. Afhankelijk van wie je vraagt, wordt er gebruik gemaakt van metalen platen op de grond, een koperen pin in de grond met een vlechtwerk eraan, kastjes met een systeem erin dat de straling neutraliseert etc.

En er zijn inmiddels ook “do it yourself” systemen, zelfs met een geld terug garantie.

Afsluitende opmerking

Nogmaals, nee, wetenschappelijk is dit niet. En ik wil niet zeggen dat aardstraling altijd dè oorzaak is. Maar, ervaar je een probleem dat zich maar niet lijkt op te lossen, overweeg dan (aard)straling als mogelijke oorzaak en vraag iemand, die zich hierin heeft gespecialiseerd, om dit te controleren en indien nodig de straling weg te leiden of te neutraliseren. Dit kan en het werkt!

Geplaatst in Klachten & Gezondheid en getagd met , .