Opleiding Masterson Methode

De relatie tussen paard en eigenaar is al voor velen positief veranderd en verdiept door het volgen van een cursus of de gehele opleiding van Jim Masterson.

Op zachte aanraking kunnen paarden diepgewortelde spanning in hun lichaam loslaten en het is een geschenk om dat te leren. Door de reactie op aanraking te leren herkennen vind je de plek(ken) waar spanning is opgebouwd. En door de release technieken help je het paard deze spanning los te laten. De reacties waarmee je leert te werken zijn subtiel, zoals het knipperen van het oog, het trillen van de lippen of de verandering van de ademhaling, maar ook de grotere reacties, zoals likken en kauwen, proesten, schudden, gapen en uitrekken.
De Masterson Methode leert je hoe je SAMEN met het paard werkt. Door spanning op te lossen verbetert de mobiliteit, waardoor het paard het gevraagde vervolgens beter kan uitvoeren.

Probeer het thuis!

Masterson Methode_opleiding route MMCP

Klik om te vergroten.

Je hoeft niet te wachten op een cursus om dit met je paard te proberen. Lees het boek en/of bekijk de DVD “Beyond Horse Massage”, overigens een voorwaarde voor deelname aan het Weekend Seminar, en probeer het uit.

Ook op YouTube zijn er meerdere filmpjes van Jim te vinden waarin hij technieken uitlegt en laat zien.

Volg een cursus of de gehele opleiding

Je hoeft niet vooraf te beslissen of zeker te weten wat je wilt. Je kunt gewoon beginnen, kennis maken en zo ontdekken of de Masterson Methode bij je past.

Weekend Seminar

Onafhankelijk van je vooropleiding, kennis en ervaring is het Masterson Method Weekend Seminar de eerste stap. Specifieke kennis is hiervoor niet nodig en het weekend is geschikt voor iedere paardeneigenaar.

Het weekend seminar is een zeer praktisch weekend waarbij de basistechnieken van de Masterson Methode uitgelegd en daarna intensief geoefend worden.
Beide dagen zijn van 9 tot ca. 17u. Er wordt in tweetallen gewerkt met een paard. Zaterdag en zondagochtend worden de technieken uitgelegd en geoefend. Zondagmiddag komen er nieuwe paarden om alle technieken, in een keer en achter elkaar, mee uit te voeren en dus eigenlijk al een paard in zijn geheel te behandelen.
Het weekend wordt gegeven door een instructeur, vaak ondersteund door één of meerdere assistenten, zodat je als deelnemer goed begeleid wordt en al je vragen kunt stellen.

Je hoeft geen paard mee te nemen. Paarden zijn aanwezig op de locatie.

Agenda 2020

OKTOBER
31 oktober & 1 november: Uddel (bij Apeldoorn)
Meer informatie & aanmelden via de website van The Masterson Method®.

NOVEMBER
7 & 8 november: Wesepe (tussen Deventer en Zwolle)
Meer informatie & aanmelden via de website van The Masterson Method®.

Agenda 2021

APRIL
24 & 25: Uddel (bij Apeldoorn).
Meer informatie & aanmelden via de website van The Masterson Method®.

Thuis studie cursus “Beyond Horse Massage”

Dit is een online cursus, waarin de technieken van het weekend nog een keer aan bod komen en waarin getest wordt of je de basis principes goed begrepen hebt. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat er een basis niveau aanwezig is bij de deelnemers aan de 5-daagse.

Advanced 5-daagse

Ben je super enthousiast geworden en wil je graag nog meer leren, dan is de Advanced 5-daagse de volgende stap. Tijdens de 5-daagse leer je nog veel meer technieken. Deze borduren veelal voort op de basistechnieken uit het weekend. Daarnaast is ook de 5-daagse praktisch ingesteld. Dus, er wordt veel geoefend en er is assistentie aanwezig om je te helpen de technieken correct uit te voeren en in specifieke gevallen toe te passen.

Field Work

En ben je daarna verslaafd, of besluit je dat je een eigen bedrijf wilt starten in het behandelen van paarden of dat je de Masterson Methode mee wilt nemen in het pakket dat je al aanbiedt aan je klanten, dan kun je door met het Field Work. Tijdens dit deel van de opleiding wordt aandacht besteed aan je anatomische kennis en doe je 30 behandelingen, de zogenoemde “case studies”. Dit is opgedeeld in drie blokken waarin je iedere keer 5 paarden 2x behandelt. Ieder blok heeft zijn eigen focus, wordt begeleid door een mentor en afgesloten met een coachings-sessie. Tijdens de coaching behandel je 2 paarden, waarbij je vragen kunt stellen over zaken die je lastig vind en kan de coach je tips kan geven zodat je nog beter en handiger wordt.

Certificatie

En heb je het field work afgerond en met een voldoende afgesloten, dan kun je op naar de “Certification Completion Course” van 3 dagen, waarin Jim nog een paar laatste technieken toevoegt aan het toch al brede arsenaal en je een paard behandelt en Jim beoordeelt of je fit genoeg bent om Masterson Method Certified Practitioner (MMCP) te worden.

Locaties, data en deelname

De locaties en data van de cursussen vind je op de website van Masterson in Amerika. Hier vind je nog meer informatie over de opleiding, schrijf je je in en regel je de betaling. Dit wordt allemaal gecoördineerd door het hoofdkantoor.

Er zijn niet veel regels. De verschillende cursussen kun je in verschillende landen volgen als je dat wilt. Het enige dat wel als leidraad wordt gehanteerd is dat je binnen een jaar de volgende stap zet na het volgend van het weekend. Zou je nu door willen met de advanced 5-daagse en heb je bijvoorbeeld 3 jaar geleden het weekend seminar gevolgd, dan zal het hoofdkantoor je waarschijnlijk meedelen dat je een opfris dag moet volgen. Dit kun je doorgaans regelen met een instructeur en/of coach.
Na de advanced 5-daagse is het de bedoeling dat je binnen een half jaar besluit of je door wilt gaan met het field work.

Hulp bij betaling

Met enige regelmaat ontvang ik de vraag of er een andere manier van betalen mogelijk is. Amerika biedt namelijk alleen credit card of PayPal als betalingsopties aan en niet iedereen heeft een credit card of PayPal account.
Nou is een PayPal account niet zo moeilijk om te openen, maar als je hulp nodig hebt, laat het me dan even weten. Want, natuurlijk is er ook voor dat probleem een oplossing. 🙂