Sportmassage voor ruiters

Sportmassage voor ruiters_Masja FickHet beroep van sportmasseur omvat veel meer dan alleen het masseren van een sporter, of in dit geval het bieden van sportmassage voor ruiters. De sportmasseur is opgeleid om beroepsspecifiek onderzoek uit te voeren, te tapen en te bandageren, een passende massage te geven en de cliënt van advies te voorzien. Dit niet alleen bij sporters, maar ook bij mensen die zich bijvoorbeeld overbelasten op hun werk.

De massages, die de sportmasseur uitvoert, zijn doorgaans klacht en daardoor spier gerelateerd. Spieren werken in ketens en ook zenuwen, bloed- en lymfevaten lopen verder dan alleen de plaats van de klacht. Daarom wordt er nooit alleen aandacht aan de plaats van de klacht besteed, maar ook aan de spieren rondom de klacht.
De massage bevordert de circulatie en daardoor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van vocht en afvalstoffen. Dit ondersteunt het herstel, de souplesse en de kracht van de behandelde spieren en vermindert de kans op (terugkerende) blessures.

Hoe ziet een sportmassage voor ruiters eruit

Bij aanvang vindt er eerst een intake plaats en wordt een beroepsspecifiek onderzoek uitgevoerd. Daarna wordt een plan van aanpak opgesteld, zodat de massage aansluit op je klacht(en) en wens(en). Als jij als cliënt hiermee akkoord bent, kan ik aan de slag met de massage. Na de massage evalueren we de behandeling en kan het zijn dat ik nog een aantal adviezen voor je heb. Doorgaans volgen in de weken daarop nog een aantal behandelingen, waardoor de klachten duidelijk behoren te verminderen.

Duur van de afspraak en locatie

Sportmassage voor ruiters_massagebankDe eerste afspraak duurt doorgaans een uur. De vervolgafspraken nemen zo’n 40 minuten in beslag.

Je bent van harte welkom bij mij thuis in Schalkhaar, maar aangezien de massagebank opklapbaar is, kan ik ook op locatie masseren…en kan ik de massage – desgewenst – combineren met een behandeling van je paard.

Maken van een afspraak

Neem voor het maken van een afspraak even contact met me op. En heb je alleen een vraag of wil je eerst overleggen, voel je welkom en vraag gerust.

En een opmerking die er nou eenmaal ook bijhoort: Er worden onder geen enkele voorwaarde erotische massages gegeven! Dit is ook niet bespreekbaar.