Bijna iedere paardeneigenaar heeft er wel eens mee te maken. Je paard heeft een blessure opgelopen. En vervolgens wil je hem graag zo goed mogelijk ondersteunen bij zijn revalidatie.
Vaak is een opgelopen blessure (gelukkig) iets kleins. Het paard heeft zich verstapt, een wondje opgelopen of last van bijvoorbeeld een hoefzweer. Na verzorging krijgt het paard een poosje rust en vervolgens kun je de training weer oppakken.
Er zijn ook situaties waarbij het probleem groter is en het herstel langer duurt. Het kan gaan om één blessure, maar ook om meerdere blessures tegelijkertijd of om blessures die elkaar opvolgen.
Hierdoor kan het zijn dat je paard allerlei behandelingen nodig heeft, misschien een poos op stal moet staan en maanden of zelfs nog langer uit de running is.
Het kan in zo’n periode lastig zijn om het contact met je paard goed te onderhouden omdat er niet zoveel mogelijk is om samen te ondernemen.
En naast de vraag of de blessure zich goed hersteld is het ook de vraag hoe je paard, zowel fysiek als mentaal uit de strijd komt.
Revalidatie na een blessure
Om het geblesseerde lichaamsdeel te ontlasten gaat je paard compenseren. Het weefsel dat daardoor extra belast wordt, is daar niet voor gemaakt en wordt dus “over”-belast. Spanning, pijn en beperking van bewegingsvrijheid kunnen het gevolg zijn. En, soms distantieert het paard zich enigszins van zijn eigen lichaam. Al het ongemak maakt dat hij als het ware een beetje bij zijn lichaam weggaat.
Natuurlijk behandel ik graag zelf, maar in dit soort situaties zijn één, twee of drie behandelingen niet altijd de beste oplossing. Het gaat hier over revalidatie en dan is het heel nuttig om zeer regelmatig iets te doen. Om vele kleine stapjes te zetten. Over tijd realiseer je zodoende grote stappen.
Dit zijn de momenten dat ik jou als eigenaar of verzorger van het paard graag zelf een aantal technieken leer. Alles direct samen met het paard, zodat jij het paard zelf kunt ondersteunen.
Masterson Methode handig bij revalidatie van je paard
De technieken zijn afkomstig uit de Masterson Methode en hebben tot doel spanning op te lossen in de zachte weefsels, waardoor de bewegingsvrijheid hersteld wordt. De technieken zijn heel paard vriendelijk en vragen het paard om zijn lichaam te voelen en om aan te geven waar hij spanning voelt. Vervolgens help jij het paard die spanning op te lossen. Je werkt dus intensief met de signalen van het paard. Het paard heeft dit snel in de gaten en laat steeds meer zien, waardoor je steeds iets dieper kunt gaan.
Dit maakt de Masterson Methode een hele mooie methode om samen met je paard te doen, zeker als je niet veel anders met hem kunt als gevolg van een blessure. …uiteraard nadat de acute fase van de blessure voorbij is en in overleg met de dierenarts.
Empower jezelf!
Misschien denk je nu “ja, ja, dat kan ik toch helemaal niet?!”. Maar, verschillende klanten gingen je al voor en hielpen bij de revalidatie van hun eigen paard. Geen probleem dat het aan het begin onwennig en onzeker voelt, maar als je er serieus mee aan de slag gaat, krijg je de slag snel te pakken. Het is leuk om te doen, je doet het tenslotte samen met je paard. En, het helpt je paard op weg naar beter!
Benieuwd geworden?
Gewoon even contact opnemen! Dat is heel eenvoudig via het contactformulier, app, sms, telefoon of email. Zó kun jij helpen bij de revalidatie van jouw paard.
Tel.nr. 06-20 190 913
Email: info@masjafick.nl