Klantervaringen

Benieuwd naar klantervaringen voordat je contact met me opneemt? Lees dan hier de ervaringen van bestaande klanten.

Aysel Pasveer; All Star
Klantervaringen Masja Fick_All StarNa een periode van intensief trainen vond ik het wel een keer fijn om mijn wedstrijdpaard All Star te laten checken op eventuele blokkades. Aangezien mijn paard door haar bloedlijn en karakter niet de makkelijkste is gebleken in het verleden was het een zoektocht om hiervoor de juiste persoon te vinden. En zo kwam ik uit bij de website van Masja.

Masja is een rustig persoon met veel geduld maar ook doortastend op het moment dat dat nodig is. Niet met dwang, want dat past gelukkig niet in haar visie, maar vragen en wachten tot het paard zich openstelt en vrijwillig zonder spanning meewerkt. Dan pas kun je effectief behandelen. Het vroeg wat geduld en creativiteit maar is uiteindelijk uitstekend gelukt. All Star stelde zich steeds meer open voor de behandeling.
Gaandeweg de behandeling was het net of ik aan het rijden was. Wat Masja tegenkwam tijdens de behandeling liet zich goed vertalen naar wat ik onder het zadel ook ervaar en voel.

Na twee sessies is het resultaat (zie foto’s) dat All Star soepeler en ruimer beweegt waardoor het werk onder het zadel en aan de longe haar steeds makkelijker afgaat. En nu zelfs zonder verzet, wat eerder nog wel regelmatig voorkwam.
De manier van behandelen, en Masja als fijn en kundig persoon met heel veel gevoel voor paarden, zijn een gouden combi. Ik had geen betere keus kunnen maken! Dankjewel Masja!

Evelyn Boot; Belle
Masja Fick_RecensieIk heb Masja gevraagd om mijn 10-jarige merrie Belle te behandelen, omdat Masja een combinatie van osteopathie, cranio-sacraal en Masterson Methode aanbiedt. Belle heeft last gekregen van een slecht passend zadel. Ze ging staken onder het zadel en ik vond haar uitstraling heel mat worden. Ze had weinig zin meer om te bewegen. Ik ben gestopt met rijden en ben grondwerk gaan doen. Ik was heel benieuwd wat Masja voor haar kon doen, lichamelijk maar vooral ook mentaal. De eerste behandeling duurde meer dan 2 uur. Belle kreeg gaandeweg een steeds zachtere blik in haar ogen en bij de behandeling van haar staart stond ze zelfs te slapen. Helemaal ontspannen! Het bijzondere van Masja vind ik dat ze zich door het paard laat leiden. We moesten dus echt wachten van haar tot Belle uit zichzelf weer bij de mensen was. In de weken na de behandeling werd Belle steeds enthousiaster om met mij te trainen. De ogen gingen weer helder staan en ze was weer aanwezig.

De 2e behandeling duurde ook zo’n 2 uur. Deze keer is Belle alert en is ze met haar eigen mening aanwezig. Masja is heel rustig en heel geduldig, maar zet wel door, net zolang tot het paard zich ontspant, meewerkt en de spanning los kan laten. Vrij snel na de 2de behandeling bood Belle zelf aan om te draven bij het grondwerk.
Al met al heeft ze nu weer een tevreden uitstraling en duidelijk meer energie. Ze wordt zich meer en meer bewust van haar lichaam en vindt het nu leuk om over balkjes te lopen en weer lekker mee het bos in te gaan.
We trainen langzaam door om weer te gaan rijden. En daarbij hoop ik dat we Belle kunnen blijven ondersteunen en ontwikkelen met de behandelingen van Masja. Zelf leer ik ook veel over het paardenlichaam en over de behandelmethodes. Masja vertelt graag wat ze doet en waarom. Ook leert ze je relevante technieken om zelf met je paard te doen, als je dat wil. Haar website bevat heel veel informatie, ook interessant om eens rustig door te nemen.

Ingrid Brandenburg; Fabuloso
Ik was op zoek naar iemand die onafhankelijk mee kon kijken naar de spanningspunten in het lijf van mijn paard, een 7 jarige PRE hengst die ik nu een paar maanden in training heb. We werken voornamelijk aan balans, zowel door grondwerk als onder het zadel. Bijzonder was dat Masja binnen korte tijd contact had met mijn paard en ik volledig uit beeld was. Hun samenspel was fascinerend en maakte dat ik patronen in gedrag kon zien. Wat Masja tegenkwam, konden we samen vertalen naar het rijden en grondwerken. Ik heb nu meer inzicht in hoe mijn paard reageert op spanning in zijn lijf en hoe ik als ruiter de signalen kan herkennen en er mee om kan gaan.

In de eerste behandeling werd mijn paard druk en wilde weg van de spanning. Masja bleef rustig de weg wijzen naar ontspanning, al werd ze zo af en toe flink van haar plek gerukt. In de tweede behandeling zagen we een duidelijk patroon ontstaan. Bij een spanningspunt: Druk worden, afleiding zoeken, weg willen en ook steun zoeken. Door in alle rust en soms via een kleine omweg de vraag te herhalen, kon mijn paard ontspannen en de gevraagde oefening wel uitvoeren. Er waren ook oefeningen die met gemak gingen en waar duidelijk geen spanning zat. Mijn paard werd dan snel ongeduldig en ondeugend als een “klein kind”. Zonder correctie sloeg dit gedrag om naar drammen. Duidelijk de grens aangeven was nodig.

Dit patroon zie ik terug in het trainen. Los van de spanningspunten gaat het om samenwerken met mijn paard. Het heeft geen nut om oefeningen die goed gaan te blijven herhalen. En daar waar ik spierspanning voel, is herhalen en als ruiter rustig in balans hulpen geven nodig. Anders dan mijn vorige paard die zich bij spanning afsloot en waar je een keer streng moest zijn om contact te krijgen. Dit paard vraagt om rust en consequent zijn en een kleine omweg tijdens de training is soms nodig om verder te komen.

Sanne Egberink; Ahran
Ik heb contact opgenomen met Masja omdat mijn paard iets onregelmatig liep onder het zadel en moeite had met de rechter galop.
Mijn paard was nogal druk tijdens de eerste behandeling, ik was zelf een beetje bang dat dit haar zou hinderen, maar Masja stelde me gerust en zei dat de drukte een reactie op de behandeling was (het was nieuw voor hem, hij wist niet goed wat hij ermee aan moest en dus werd hij druk), en dat het niet erg was. Ze ging erg goed om met zowel mijn paard als mijzelf.
Masja legt duidelijk uit wat ze aan het doen is en wat ze zoal ziet en voelt bij het paard, en bekijkt ook het gebit etc als het vermoeden bestaat dat daar iets mis mee is. Mijn paard was recent nog bij de tandarts geweest, maar het zat Masja toch niet lekker en ze raadde me aan om de tandarts weer erbij te halen na de eerste behandeling. Mijn paard bleek inderdaad flinke haken te hebben aan de kant waar hij onregelmatig liep.

Tijdens de tweede behandeling was mijn paard veel rustiger en viel hij bijna in slaap. Na deze behandeling heb ik oefeningen mee gekregen om de schouderspieren te helpen ontspannen. Ondertussen rijden we weer fijn rond en zet hij geen stap meer onregelmatig en galoppeert zelfs in de rechter galop! Al met al ben ik dus erg tevreden over de behandelingen en haar fijne omgang met paard en mens. Dankjewel Masja!