Blaasmeridiaan paard

Korte intro en dan de praktijk…

De manier waarop in de Westerse en Oosterse geneeskunde wordt gekeken naar het lichaam en het functioneren daarvan, verschilt nogal. Kort en simpel gesteld overheerst in het Westen een materialistische benadering. Bij een lichamelijk probleem werkt een onderdeel niet goed of is de samenwerking tussen onderdelen gestoord.

In de traditionele Chinese geneeskunde gaat het uiteindelijk allemaal over energie. Ziekte ontstaat wanneer energie niet vrij kan stromen. De energie in het lichaam stroomt door meridianen, die je kunt zien als energiebanen. Er zijn twaalf hoofdmeridianen, waarvan het merendeel in verbinding staat met een orgaan en hier ook naar vernoemd is.

De blaasmeridiaan is een zogenaamde moedermeridiaan. Zij staat in contact met alle meridianen die in verbinding staan met de organen. Zodoende heeft de blaasmeridiaan een balancerend effect op de andere meridianen.

Blaasmeridiaan en Masterson Methode

Blaasmeridiaan paard_verloop Dè basistechniek van de Masterson Methode is de blaasmeridiaan.

De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • De blaasmeridiaan loopt door de drie belangrijkste knooppunten waarop we ons richten om spanning op te lossen (nek, schouders en bekken).
  • De blaasmeridiaan is een belangrijke meridiaan; de andere meridianen zijn ermee verbonden of sluiten erop aan.
  • De blaasmeridiaan is goed en eenvoudig bereikbaar.

Maar de allerbelangrijkste reden is dat we met deze techniek leren hoe we het te behandelen paard kunnen lezen, en het te behandelen paard ervaart het eerste contact met zijn of haar behandelaar. Een mooie eerste kennismaking, die een basis van vertrouwen schept voor het vervolg.

Bij deze techniek gaat het om de correlatie tussen wat jij doet (jouw aanraking) en wat het paard doet (de reactie van het paard). Je krijgt een idee hoe het individuele paard op aanraking reageert en het paard krijgt een idee wat hij of zij van de interactie met jou kan verwachten.
Bij het afgaan van de blaasmeridiaan laat het paard je zien waar bij hem of haar de spanning zit en zal het paard de spanning beginnen los te laten. Het meest waardevolle aspect van deze techniek is het vertrouwen dat tussen het paard en jou ontstaat als gevolg van deze manier van interactie. Het is een proces dat je SAMEN met je paard doet en dat maakt het bijzonder!

Waar loopt de blaasmeridiaan bij een paard?

Blaasmeridiaan paard_links en rechts De blaasmeridiaan loopt ca. 5 cm onder en parallel aan de bovenlijn van het paard, tot op de billen. Dan buigt de meridiaan schuin af naar beneden en volgt de lijn tussen de twee broekspieren (m. biceps femoris en m. semitendinosus), over de zijkant van het spronggewricht, door de achterste groeve tussen de pezen van het onderbeen, over de kogel en naar de kroonrand op ongeveer een derde van de achterkant van de hoef. De blaasmeridiaan loopt zowel aan de linker- als de rechterzijde van het paard.

Blaasmeridiaan techniek uitgelegd

Een mooie uitleg van de techniek geeft Jim Masterson in onderstaand filmpje dat afkomstig is uit de DVD “Light tot he Core” | 17 minuten:

Is dit je te lang? Een kortere uitleg is ook beschikbaar. Bekijk dan het volgende filmpje | 8 minuten:

Je kunt daarnaast de volledige uitleg van deze techniek lezen in het boek en DVD “Beyond Horse Massage”, waarin naast de blaasmeridiaan ook de andere basistechnieken van de Masterson Methode worden uitgelegd. Het boek en DVD zijn online te koop. Gewoon even googlen!

Workshops & Weekend Seminar

Word je enthousiast? Spreekt deze manier van werken met het paard je aan? En, zou je in de praktijk deze techniek willen oefenen aangevuld met nog meer technieken? Met enige regelmaat geef ik workshops en het officiële Masterson Method Weekend Seminar. Meer informatie hierover vind je op de pagina “Workshops & Presentaties“.

Contact

MMCP_Masterson_Masja FickEn, uiteraard, ben je benieuwd hoe een volledige behandeling volgens de Masterson Methode eruit ziet, waar je paard spanning heeft verstopt en hoe deze opgelost kan worden? Als Masterson Method Certified Practitioner (MMCP) laat ik je dat met alle plezier zien! Neem daarvoor even contact met me op via het contactformulier, telefoon, app, email of messenger!
T: 06-20 190 913
E: info@masjafick.nl

Nog even doorlezen? Meer informatie over de Masterson Methode in de Praktijk vind je hier.

Geplaatst in Divers en getagd met .